Splunk Enterprise

Why are datamodels not accelerating data?

_pravin
Path Finder

Hi Community,

 

I have a use case where the client needs data to be stored over an extended period of time. The main objective is to test if I can use a combination of SSD and HDD for this use case. Also, make sure that when the data is available in the HDD over the Network File System, the dashboards powered by data models work. Since the client wants data to be available for at least 6 months, an index is created that has hot/warm buckets in SSD and cold buckets in slower storage connected over the Network File System.

For this test, I have created a new index that has a bucket size of 500 Mb and the number of hot buckets is 2 and there are no warm buckets. I have made no other changes to the default configurations.

When the data is available in hot/warm buckets, the data models work and the panels are loaded. But when the data is moved to HDD, the panels don't work. 

image.png

I get an error as attached above.

When I run a search query I can see data.

Could you please let me know how can I fix this issue?

 

Regards,

Pravin

 

 

Labels (2)
Tags (2)
0 Karma
Get Updates on the Splunk Community!

Observability Highlights | January 2023 Newsletter

 January 2023New Product Releases Splunk Network Explorer for Infrastructure MonitoringSplunk unveils Network ...

Security Highlights | January 2023 Newsletter

January 2023 Splunk Security Essentials (SSE) 3.7.0 ReleaseThe free Splunk Security Essentials (SSE) 3.7.0 app ...

Platform Highlights | January 2023 Newsletter

 January 2023Peace on Earth and Peace of Mind With Business ResilienceAll organizations can start the new year ...