Alerting

Splunk Not firing off Alerts

Jarohnimo
Builder

Hello I have a server that previously would work to send out SMTP messages. The Trigger history under alerts shows that splunk reocignizes that the condition was matched and it found something. However no email comes out.

I checked the Skip Ratio and it was 0%. I can't figure out why the server isn't sending out emails anymore. If i use the same SMTP server on another splunk box, that server works perfectly. so it's nothing wrong with the SMTP Relay server.

What are some things i'd check? I have a feeling it's something with the server. I have a script that set to fire off the same time as the SMTP, the script works and aligns with the triggered history.. it just SMTP isn't working

0 Karma

lakshman239
SplunkTrust
SplunkTrust

Did you compare the contents of alert_actions.conf (https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/latest/Admin/Alertactionsconf) between the working and non-working splunk server? Check if there any any changes in the related files/app between the two servers.

Get Updates on the Splunk Community!

Splunk Training for All: Meet Aspiring Cybersecurity Analyst, Marc Alicea

Splunk Education believes in the value of training and certification in today’s rapidly-changing data-driven ...

Investigate Security and Threat Detection with VirusTotal and Splunk Integration

As security threats and their complexities surge, security analysts deal with increased challenges and ...

Observability Highlights | January 2023 Newsletter

 January 2023New Product Releases Splunk Network Explorer for Infrastructure MonitoringSplunk unveils Network ...