Installation

Logs do not appear in Splunk Cloud

shthom
Engager

I am following the article https://www.splunk.com/en_us/blog/it/splunking-aws-ecs-part-2-sending-ecs-logs-to-splunk.html to enable splunk logging for ECS EC2 running a demo ASP.NET dotnet 5.0 weatherforecast webapi image.

No logs appear in Splunk Cloud Trail version. When I look at the logs of the splunk/fluentd-hec:1.2.0 container I see the error 

" failed to flush the buffer. retry_time=2 next_retry_seconds=2021-12-03 08:25:21 +0000
chunk="5d239a1fb8d1cc285dc139c24de689c5" error_class=SocketError error="Failed to open TCP connection to https:443 (getaddrinfo: Name or service not known)"

Labels (1)
Tags (1)
0 Karma
1 Solution

shthom
Engager

This was a misconfiguration issue. The hostname for fluentd had https:// appended to it

View solution in original post

0 Karma

shthom
Engager

This was a misconfiguration issue. The hostname for fluentd had https:// appended to it

0 Karma

PickleRick
Ultra Champion

You have "https:443" in your log. Looks like some misconfiguration issue. Typed port instead of address somewhere?

0 Karma

Roy99
Builder

@shthom Are you trying to stream these logs to splunk cloud using HEC token? 
please verify the firewall rules open from source to destination on port 443 and also validate the endpoint url is correct format.

0 Karma
*NEW* Splunk Love Promo!
Snag a $25 Visa Gift Card for Giving Your Review!

It's another Splunk Love Special! For a limited time, you can review one of our select Splunk products through Gartner Peer Insights and receive a $25 Visa gift card!

Review:





Or Learn More in Our Blog >>