Installation

Install error 1060 on Windows Server 2003

Path Finder

Hi,

Have tried to install splunk on windows server 2003 and the following error occurs for splunkd and splunkweb:

Service Manager failed to open service: 'Splunkd; error = 1060

splunkd and splunkweb is not listed in services.msc

However,tried installing on another win2k3 server with same settings and it works..

Please advise...

0 Karma

Path Finder

Thx Ed.Still the same issue persist...

tried enable boot-start and it ended with the following msg:
... pywintypes.com_error: (-2147023838, 'The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it.', None, None)

Regarding permissions,domain admin has the highest privileges thus shouldn't be an issue?

0 Karma

Splunk Employee
Splunk Employee

@apro Yes, enable boot-start will install both the splunkd and splunkweb services. It's actually the same command that currently is run during the installation.

0 Karma

Path Finder

May I know what does this does? c:\program files\splunk\bin\splunk.exe enable boot-start

Does it try re-install the services?

0 Karma

Splunk Employee
Splunk Employee

In many cases this can be an issue if the user does not have access to read certain files that Splunk requires. First (and easiest) step is usually to try an uninstall and reinstall and double check the username/password provided. Since you're selecting "local system user" it's probably not a mistyped password issue. I would try running the following: c:\program files\splunk\bin\splunk.exe enable boot-start

This should return some information on why Splunk is unable to install the services.

Additionally, try identifying differences between this machine and the other Win2k3 machine that it worked on, specifically around permissions, file locations, etc. This sort of thing usually boils down to machine-specific configurations that trip up the installer.

Path Finder

Additional info: I am using domain admin to install splunk on both domain controllers running win2k3.

When installation I have checked user as "local system user" to install.

0 Karma