Getting Data In

Spunkd failed to start after Enable APP "Universal Forwarder"

Engager

Hi there,

I'm running Splunk in a Testenvironment and I'm just trying to deploy the universal forwarder to some other W2K8 Servers. To do this, I wanted to enable the App in the Splunk-Webinterface. After doing that, the Splunk-Service on the Server has to be manually restarted. When I try to do this, the service starts up, but after 5 five seconds the service goes into the stopped-state again. Only when I manually edit the app.conf to state = disabled, the service starts again. But of course the app is disabled then. I don't know what I'm doing wrong. Does anyone know what to do?

The only errormessage I get is in the Eventlog: Faulting application name: splunkd.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x4d7a0138 Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 6.1.7600.16385, time stamp: 0x4a5bdfe0 Exception code: 0xeeab5254 Fault offset: 0x000000000000aa7d Faulting process id: 0x934 Faulting application start time: 0x01cbf816567f4172 Faulting application path: C:\Program Files\Splunk\bin\splunkd.exe Faulting module path: C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll Report Id: 9c94e584-6409-11e0-b367-005056bf0053

Thanks in advance, Pascal

Motivator

Instead of installing a regular Splunk instance and then enabling an app (as you would do with the lightweight forwarder), you must deploy the UniversalForwarder using a separate installer, available here: http://www.splunk.com/download/universalforwarder

Here is the relevant documentation to installing the UF on Windows: http://www.splunk.com/base/Documentation/latest/Deploy/DeployaWindowsdfmanually

State of Splunk Careers

Access the Splunk Careers Report to see real data that shows how Splunk mastery increases your value and job satisfaction.

Find out what your skills are worth!