Deployment Architecture

Splunk shows cluster-status --verbose only shows 'main' index

kutzi
Path Finder

We have an indexer cluster with several custom indexes configured in the indexes.conf, however when we run:

 

splunk show cluster-status --verbose

 

only the main index shows up (among internal _ indexes).
What could be the reason for that?

When searching via the search heads, the indexes all work fine.

Labels (1)
0 Karma
1 Solution

kutzi
Path Finder

That had been a major indexes.conf misconfiguration on our side.
In fact our indexes were not replicated at all, because we didn't have the repFactor=auto set on them.
Cf. https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.0.4/Indexer/Configurethepeerindexes

After fixing that the indexes appear in show cluster-status --verbose and in the UI

View solution in original post

0 Karma

kutzi
Path Finder

The same applies to the Monitoring Console in the Web UI BTW

Tags (1)
0 Karma

kutzi
Path Finder

That had been a major indexes.conf misconfiguration on our side.
In fact our indexes were not replicated at all, because we didn't have the repFactor=auto set on them.
Cf. https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.0.4/Indexer/Configurethepeerindexes

After fixing that the indexes appear in show cluster-status --verbose and in the UI

0 Karma
*NEW* Splunk Love Promo!
Snag a $25 Visa Gift Card for Giving Your Review!

It's another Splunk Love Special! For a limited time, you can review one of our select Splunk products through Gartner Peer Insights and receive a $25 Visa gift card!

Review:





Or Learn More in Our Blog >>