Alerting

Splunk Not firing off Alerts

Jarohnimo
Builder

Hello I have a server that previously would work to send out SMTP messages. The Trigger history under alerts shows that splunk reocignizes that the condition was matched and it found something. However no email comes out.

I checked the Skip Ratio and it was 0%. I can't figure out why the server isn't sending out emails anymore. If i use the same SMTP server on another splunk box, that server works perfectly. so it's nothing wrong with the SMTP Relay server.

What are some things i'd check? I have a feeling it's something with the server. I have a script that set to fire off the same time as the SMTP, the script works and aligns with the triggered history.. it just SMTP isn't working

0 Karma

lakshman239
Influencer

Did you compare the contents of alert_actions.conf (https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/latest/Admin/Alertactionsconf) between the working and non-working splunk server? Check if there any any changes in the related files/app between the two servers.

Get Updates on the Splunk Community!

.conf24 | Day 0

Hello Splunk Community! My name is Chris, and I'm based in Canberra, Australia's capital, and I travelled for ...

Enhance Security Visibility with Splunk Enterprise Security 7.1 through Threat ...

 (view in My Videos)Struggling with alert fatigue, lack of context, and prioritization around security ...

Troubleshooting the OpenTelemetry Collector

  In this tech talk, you’ll learn how to troubleshoot the OpenTelemetry collector - from checking the ...