Deployment Architecture

Splunk shows cluster-status --verbose only shows 'main' index

kutzi
Path Finder

We have an indexer cluster with several custom indexes configured in the indexes.conf, however when we run:

 

splunk show cluster-status --verbose

 

only the main index shows up (among internal _ indexes).
What could be the reason for that?

When searching via the search heads, the indexes all work fine.

Labels (1)
0 Karma
1 Solution

kutzi
Path Finder

That had been a major indexes.conf misconfiguration on our side.
In fact our indexes were not replicated at all, because we didn't have the repFactor=auto set on them.
Cf. https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.0.4/Indexer/Configurethepeerindexes

After fixing that the indexes appear in show cluster-status --verbose and in the UI

View solution in original post

0 Karma

kutzi
Path Finder

The same applies to the Monitoring Console in the Web UI BTW

Tags (1)
0 Karma

kutzi
Path Finder

That had been a major indexes.conf misconfiguration on our side.
In fact our indexes were not replicated at all, because we didn't have the repFactor=auto set on them.
Cf. https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.0.4/Indexer/Configurethepeerindexes

After fixing that the indexes appear in show cluster-status --verbose and in the UI

0 Karma
Get Updates on the Splunk Community!

Security Highlights: September 2022 Newsletter

 September 2022 The Splunk App for Fraud Analytics (SFA) is now Splunk SupportedUse your existing Splunk ...

Platform Highlights | September 2022 Newsletter

 September 2022 What’s New in 9.0 and How to UpgradeGet a walk through of what is new Splunk Enterprise 9.0 ...

Observability Highlights | September 2022 Newsletter

 September 2022 Splunk Observability SuiteAccess to "Classic" SignalFx Interface Will be Removed on Sept 30, ...