Reporting

Why is the tstats summaries not returning child's fields only?

Engager

Hi,

I'm new to Datamodel then perhaps my 2 questions are basics I checked google and docs but wasn't able to find an answer.

First:
Impossible to see child's fields when using summariesonly (no problem for root's fields)
With tstats I have results when counting "tag" for my root's "S" or child's "S.goog"

| tstats count from datamodel=proxy where earliest=-10m nodename=S by S.tag
        S.tag           count   
        Compliance      22213
        Denied          5693
        error           229
        google          8084

| tstats count from datamodel=proxy where earliest=-10m nodename=S.goog by S.tag
        S.tag           count   
        Compliance      1263
        error           10
        google          8120

With tstats summariesonly=t i have only results for root:

| tstats summariesonly=t count from datamodel=proxy where earliest=-10m nodename=S by S.tag
        S.tag           count   
        Compliance      7702
        Denied          1833
        error           73 

| tstats summariesonly=t count from datamodel=proxy where earliest=-10m nodename=S.goog by S.tag
        No result found

I thought summariesonly was to tell splunk to check only accelerated's .tsidx (not to check data not accelerated)
In doc's splunk:
"To accelerate a data model, it must contain at least one root event dataset, or one root search dataset that only uses streaming commands. Acceleration only affects these dataset types and datasets that are children of those root datasets."

Then why can't I see child's fields like S.tag or nodename=S.goog in .tsidx?
Do I have to activate something on child?

Secondly:
I have a result when I search "last days", "last hour", earliest=-10m but nothing happens if I choose a timerange: Is it a bug in Splunk v6.5 ?

Cheers

1 Solution

Path Finder

@cabrini,it looks like a right's problem
Check permissions on each element you try to use in your datamodel to be sure it's notprivate

View solution in original post

0 Karma

Path Finder

Hi,

Did you ever find out why this happend?
We have a similiar issue and when i create a clone of the datamodel i am able to use tstats..

Thanks!

0 Karma

Path Finder

@cabrini,it looks like a right's problem
Check permissions on each element you try to use in your datamodel to be sure it's notprivate

View solution in original post

0 Karma

Engager

Thks evnettype's wasn't..., i had just check tags.

0 Karma