Reporting

Did report embedding change dramatically from 7.3.3 to 8.0.1?

lycollicott
Motivator

There are lots of posts here that are similar to what I'm working on, but none of them gave completely applicable answers to our situation.

Last year I created a couple of reports for Splunk license usage on our DMC which I then embedded in a dashboard on our SHC for management. It worked fine on our 7.3 SHC and I never had to do any of the embedSecret or allowEmbedTokenAuth changes I see other people referring to.

In first quarter of this year we built a new 8.0.1 SHC on beefier Linux hardware and we discovered yesterday that those (and other) embedded reports do not display. The embedded links all still work if you use them on their own in a browser and I've even tried disabling then re-enabling the embedding of the source report then using the fresh iframe code over on my SHC dashboard.

I don't see anything relevant in the release notes (although I've been at this about 10 hours, so maybe I'm not seeing straight anymore).

Can anyone point out whatever stupid mistake I've made?

<dashboard>
  <label>Embedded Test</label>
  <description>North America Data Centers</description>
  <row>
    <panel>
      <title>License Usage Previous 30 Days</title>
      <html>
        <iframe height="336" style="width:100%" frameborder="0" src="http://my.dmc.com/en-US/embed?s=%2FservicesNS%2Flycollicott%2Fsplunk_monitoring_console%2Fsaved%2Fsearches%2FLicense%2520Usage%2520-%2520Previous%252030%2520Days%2520%2528embed%2529&amp;oid=klRHC2gemHbP9zFz82hVKNUo_x1hXx9tky9z%5EzfAjQAaNkHcWrTPogHmC6ygj6kM8oRcsktQSvYow32fl_lQam%5ERVQVUbMfnEoD_KpZiwFePhqqJkgyDa5X1VmXcHKav47M7jCJJKlbn3%5EYr2Ng_VCZFk0mXFJueCiw50oYpuoyNB2vFAxOj_RvMcMz0hjhUddsmHd31UmWO7j42CMq7WxHOYeY"/>
      </html>
    </panel>
  </row>
</dashboard>
0 Karma

niketn
Legend

@lycollicott when you trid this did it work or not?

I've even tried disabling then re-enabling the embedding of the source report then using the fresh iframe code over on my SHC dashboard.

Also, I never had to do any of the embedSecret or allowEmbedTokenAuth changes I see other people referring to. which post or answer are you referring to?

Have you checked in server.conf or btool what are the settings for embedSecret and allowEmbedTokenAuth options in 8.x did the later change to false by any chance?

https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/latest/Report/Optionalconfigurationforembeddedreports

I would think you should reach out to Splunk Support if any embedding feature is not working as documented/expected.

____________________________________________
| makeresults | eval message= "Happy Splunking!!!"
0 Karma

lycollicott
Motivator

No, the re-enabing of embedding did not work.
embedSecret is the default of no value and allowEmbedTokenAuth is true.

Her are some of the questions that didn't quite fit my scenario:
https://answers.splunk.com/answers/334190/why-are-embedded-reports-from-a-search-head-cluste.html
https://answers.splunk.com/answers/627223/embeded-report-shows-only-blank-screen.html
https://answers.splunk.com/answers/634361/why-does-the-embedding-no-longer-works-if-the-user.html

0 Karma

DalJeanis
Legend

@niketnilay @woodcock any thoughts?

0 Karma
Get Updates on the Splunk Community!

.conf24 | Day 0

Hello Splunk Community! My name is Chris, and I'm based in Canberra, Australia's capital, and I travelled for ...

Enhance Security Visibility with Splunk Enterprise Security 7.1 through Threat ...

(view in My Videos)Struggling with alert fatigue, lack of context, and prioritization around security ...

Troubleshooting the OpenTelemetry Collector

  In this tech talk, you’ll learn how to troubleshoot the OpenTelemetry collector - from checking the ...