Getting Data In

Linux Forwarders not talking to Deployment Server

jordanperks
Path Finder

I have a lab setup in VMWare Workstation that has both Linux and Windows servers setup to talk to a Linux deployment server on port 8089 (default). The windows servers are talking to the deployment server, but the linux forwarders (both heavy and universal) are not. Thw windows servers are showing up in settings > forwarder management. Both windows and linux forwarders have the same configuration in deploymentclient.conf:

[target-broker:deploymentServer]
targetUri = 192.168.199.177:8089

I can ping with no problem. I have completely turned off iptables on I have gone through every log file I can find in /opt/splunk/var/log/splunk/* and cannot find any issues. Does anyone know which log I should be looking at to find the issue? I am thinking I may be having a VMWare issue since I have set this up in production many times without issue.

Tags (2)
1 Solution

jordanperks
Path Finder

Well, I have found the solution. Had to set the hostname in /etc/sysconfig/network and then reboot the server.

View solution in original post

jordanperks
Path Finder

Well, I have found the solution. Had to set the hostname in /etc/sysconfig/network and then reboot the server.

View solution in original post

muscafe
Explorer

Hello,
i have a similaire problem , what is the hostname to add on /etc/sysconfig/network please?
thank u for your answer

anwarmian
Communicator

Is that a forwarder on the syslog server?

0 Karma

mmukherjee
Explorer

Can you please give a more detailed description of the fix. I think I have the same issue as posted above and I could not find this path "/etc/sysconfig/network".

0 Karma

martin_mueller
SplunkTrust
SplunkTrust

Any logs relating to DeploymentClient should be in splunkd.log.

0 Karma
.conf21 Now Fully Virtual!
Register for FREE Today!

We've made .conf21 totally virtual and totally FREE! Our completely online experience will run from 10/19 through 10/20 with some additional events, too!